Skip to the content

Η Δια Βίου Μάθηση: Μάθε γιατί είναι απαραίτητη στην εύρεση εργασίας

Η Δια Βίου Μάθηση: Μάθε γιατί είναι απαραίτητη στην εύρεση εργασίας

Η κ. Μουλά, η Διευθύντρια της Ακαδημίας που επινόησε την Δια Βίου Μάθηση, μας ενημερώνει για τα οφέλη αυτής της γνώσης που μπορεί να μας βοηθήσει στην εύρεση της εργασίας και στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Η γνώση της Δια Βίου Μάθησης είναι ο δρόμος προς τον πιο σίγουρο, όμορφο, δημοφιλή, επιτυχημένο και γεμάτο δυνατότητες εαυτό μας. Για  να πετύχεις, να είσαι χαρούμενος με τον εαυτό σου, οι γνώσεις αυτές σου είναι απαραίτητες, δικαίως λοιπόν  θεωρείται απαραίτητη και στη χώρα μας η γνώση αυτή.

Η εκπαίδευση της Δια Βίου Μάθησης, είναι πλέον υποχρεωτική και τελείως απαραίτητη, να την κατέχει κανείς πριν βγει στην αγορά εργασίας. Υπάρχει η κοινά αποδεκτή άποψη:

«Χωρίς τη  Δια βίου Μάθηση δεν θα μπορεί πλέον να προσληφθεί κανείς για εργασία. Τα πτυχία δεν αρκούν. Η γνώση αυτή είναι υποχρεωτική και θα παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο για την πρόσληψη».   Το επισημαίνουν κατά καιρούς οι εκάστοτε υπουργοί, το ζητούν οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι που κατέχουν τη θέση να βρίσκουν και να τοποθετούν τα κατάλληλα άτομα στις επιχειρήσεις.

Μας το επισήμανε προ πολλού η Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας «Οι επιχειρήσεις πρέπει να δουν την εκπαίδευση της «Δια Βίου Μάθησης» ως “Asset” για την επιχείρησή τους και να εκπαιδεύσουν το υπάρχον προσωπικό  πάνω σ’ αυτή τη γνώση. Ειδάλλως ,οι επιχειρήσεις τους, δεν θα μπορούν να επιβιώσουν μετά το 2010»

Εδώ και χρόνια το επιμένουν επίσης οι Agencies, Managers and Cast directors που ψάχνουν να βρουν τα ανερχόμενα αστέρια στις καριέρες της Show Biz  καθώς και του  modeling.

Γιατί άραγε όλοι ανεξαιρέτως αναζητούν/ επιδιώκουν να κατέχεις αυτή τη γνώση; Γιατί αυτή να έχει τον πρωτεύοντα ρόλο στην πρόσληψη εργασίας και όχι τα πτυχία; Τι άραγε αποκομίζει κανείς απ αυτή την εκπαίδευση και το ζητούν οι πάντες;

Πάνω σ’ αυτές τις ερωτήσεις , θα σας απαντήσω με τα αποτελέσματα που έφεραν στο φως οι έρευνες ομάδων διεθνών ψυχολόγων και κοινωνιολόγων που ασχολούνται  οι μεν πρώτοι  με την «Απόδοση Προσωπικού των Επιχειρήσεων» και οι δεύτεροι με την «Ανεύρεση Προσωπικού»  καθώς και την «Ανεύρεση Ατόμων στις καριέρες της Show Biz.» Οι ομάδες αυτές δούλεψαν σε δύο τομείς.

  • το προσωπικό ‘ατομικό’ όφελος που έχει το άτομο απ αυτή την εκπαίδευση  και
  • το όφελος  που είχαν οι επιχειρήσεις  απ αυτά τα άτομα.

Η ομάδα Ανεύρεσης Προσωπικού, στην έρευνά της διαπίστωσε ότι οι γνώσεις Self-Improvement «Δια Βίου Μάθησης» είναι αυτές που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τους άλλους, είναι αυτές που μας παρέχουν το κτίσιμο του παρουσιαστικού και την απόκτηση της επιτυχίας. Με τις γνώσεις αυτές μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα του εαυτού μας και μας προσφέρουν την αδιάλειπτη και παντοτινή αλλαγή. Αποκτούμε καλύτερη υγεία, ένα ευθυτενές παρουσιαστικό χωρίς κύφωση, λόρδωση, σκολίωση. Ένα βάδισμα και μια εικόνα όλο δυναμισμό. Αποκτούμε Positive Attitude (θετική στάση), επιχειρηματικό “look” , ευδιάθετη χαρισματική προσωπικότητα και πρόσωπο που  ακτινοβολεί και λάμπει από σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Αυτές της γνώσεις , μας επισημαίνουν πως  όσα βιβλία και να διαβάσουμε δεν μπορούμε από μόνοι μας να τα καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε ειδικές και εξειδικευμένες γνώσεις για να επιτευχθούν όλες αυτές οι αλλαγές επάνω μας. Γνώσεις που μόνο σε ένα άρτιο σχολείο  Self Improvement (Προσωπικής Ανάπτυξης)  «Δια Βίου Μάθησης» μπορεί να μας προσφέρει..Γι αυτό πριν βγει κανείς στην αγορά εργασίας, και αν αγαπά τον εαυτό του, καλό είναι να έχει αποκομίσει αυτή τη γνώση.

Η δεύτερη ομάδα  που ασχολήθηκε με την απόδοση του  προσωπικού στην επιχείρηση  και την τοποθέτηση, το κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη θέση, διαπίστωσε ότι: τα άτομα που είχαν παρακολουθήσει την εκπαίδευση της Δια Βίου Μάθησης είχαν μια τέλεια επιχειρηματική εικόνα. Ήταν πιο συνεργάσιμα από τους άλλους, γνώριζαν όλα τα πρωτόκολλα, είχαν περισσότερες αντοχές , καλύτερη απόδοση, και δεν κουράζονταν εύκολα. Οι αναρρωτικές άδειες είχαν σχεδόν εξαλειφθεί και είχε βελτιωθεί κατά πολύ η υγεία τους. Όλα τα προβλήματα τα αντιμετώπιζαν πάντοτε με θετική σκέψη. Δεν δημιουργούσαν προστριβές και αρνητικό κλίμα  μέσα και έξω απ’ τον εργασιακό χώρο, είχαν καλύτερη ικανότητα διαπραγμάτευσης, ικανότητα χειρισμού προφορικού λόγου καθώς και γνώσεις της γλώσσας του σώματος. Ήταν ποιο δημοφιλής, είχαν αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση, είχαν αποδεχθεί τον εαυτό τους και ήξεραν τι ήθελαν απ τη ζωή.

Ίσως, γι αυτό θα ζητούν πλέον και στη χώρα μας  πριν προσληφθείς  για εργασία, να κατέχουν αυτή τη γνώση.Δεν είναι τυχαίο που ο Ashley Tucker αναφέρει: “ No matter where your path takes you in life or what “job” you are applying for, remember all you need are the right tools to unlock that door. An excellent Self Improvement School can provide you with all the right tools you need. Never neglect or underestimate their training.” . Δηλαδή …«Όπου και να σε οδηγήσει το μονοπάτι της ζωής, όποια εργασία και να ακολουθείς, να θυμάσαι πως αυτό που χρειάζεσαι  είναι να έχεις τα σωστά εργαλεία! Ένα σχολείο προσωπικής ανάπτυξης θα σου δώσει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι. Ποτέ μην παραμελήσεις ή μην υποτιμήσεις αυτή την εκπαίδευση»

Της κ. Μουλά, Director της LIBY POWERS ACADEMY BRANCH USA, Europe’s Representative of the Hall of Fame N.Y. και First Vice President of M.A.A.I. τηλ: 2310273971, email libypowers@gmail.com

(6 Αξιολογήσεις)