Skip to the content

Απολαύστε την ερωτική σας ζωή!

Απολαύστε την ερωτική σας ζωή!

Βελτίωσε την ερωτική σου ζωή ακολουθώντας όλα τα tips που μας έδωσε η Editor του Sex Shop Sexopolis Αφροδίτη Δ.

“Σεξ», η λέξη που προκαλεί μια πληθώρα συναισθημάτων. Από την αγάπη, την έλξη, τον ενθουσιασμό και την τρυφερότητα έως το άγχος, την αδιαφορία, και την απογοήτευση.  Οι διακυμάνσεις των συναισθημάτων είναι τόσες πολλές και διαφορετικές που, κατά καιρούς,  τις βιώνουμε όλοι μας και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε στη σεξουαλική μας ‘’σταδιοδρομία’’.

Ποια είναι όμως στην ουσία το σεξ; Είναι ακόμα μια ορμονική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, σχεδιασμένη για την αναπαραγωγή μας. Όμως μια λειτουργία που απέχει αρκετά από την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σεξουαλικής  απόκρισης. Διότι εκτός από τις βιοχημικές δυνάμεις, οι εμπειρίες και οι προσδοκίες μας από αυτόν τον τομέα της ζωής μας, μας βοηθούν να διαμορφώσουμε και τη σεξουαλικότητά μας. Η κατανόηση δηλαδή του εαυτού μας ως σεξουαλικό ον, οι σκέψεις μας για το τι συνιστά μια ικανοποιητική σεξουαλική επαφή και η σχέση μας με το σύντροφό μας, αποτελούν βασικούς παράγοντες για την ικανότητά μας να αναπτύξουμε αλλά και να διατηρήσουμε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο, χρειάζεται μια συμπεριφορά από και προς το σύντροφό μας που θα βοηθήσει τις μεταξύ μας σχέσεις και ειδικά τις σεξουαλικές. Γιατί κάποιες φορές, έρχεται η στιγμή που ποικιλόμορφα προβλήματα εισβάλλουν σε μια σχέση και χαλούν τις ισορροπίες της. Όποιο όμως κι αν είναι το πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να το λύσουμε ή να το διορθώσουμε ως ένα ικανοποιητικό σημείο.

Μιλήστε στο σύντροφό σας Πολλά είναι τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να μιλήσουν για το σεξ. Κι όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα, τα αρνητικά συναισθήματα σε συνδυασμό με την ντροπή και την ενοχή, μπορούν να αποτρέψουν εντελώς την οποιαδήποτε συνομιλία. Κι επειδή η καλή επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μια υγιούς σχέσης, η καθιέρωση του διαλόγου είναι ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή αλλά και για τους γερούς συναισθηματικούς δεσμούς μιας σχέσης.

Βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να συζητήσετε Μιλήστε για τα θετικά την ώρα του σεξ ή αμέσως μετά ενώ για τα πιο σημαντικά, όπως οι αντίθετες σεξουαλικές επιθυμίες και τα προβλήματα οργασμού, προτιμήστε ένα πιο ουδέτερο έδαφος. Όταν βρεθεί ο τόπος και η κατάλληλη στιγμή για συζήτηση, αποφύγετε να τονίσετε έντονα τα αρνητικά σημεία της σεξουαλικής σας ζωής. Ξεκινήστε πρώτα με τα θετικά και στη συνέχεια παρουσιάστε το πρόβλημα σαν κάτι που θα θέλατε να το λύσετε μαζί και όχι μιλώντας επικριτικά στο σύντροφό σας για το ‘’λάθος’’ του. Εάν δε μιλάτε και δεν κοινοποιείτε τις επιθυμίες σας, το λάθος είναι και δικό σας.

Ενημερώστε το σύντροφό σας για τις αλλαγές στο σώμα σας Αν για παράδειγμα οι γυναίκες βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση και πλέον διαφέρει η λειτουργία του κόλπου σας-λόγω της ξηρότητας- και της διάθεσής σας ή απλά για χίλιους άλλους  λόγους έχει μειωθεί η επιθυμία σας για σεξ, καλό είναι να το γνωρίζει ο σύντροφός σας για να μπορέσει να σας καταλάβει περισσότερο. Αν πάλι οι άντρες αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στη στύση σας, μιλήστε στη σύντροφό σας για το πώς μπορεί να σας διεγείρει. Για αυτούς τους λόγους ή και παρόμοιους, επικοινωνήστε με τους συντρόφους σας και μη τους αφήνετε στο σκοτάδι κάνοντας τους να πιστέψουν πως δεν σας είναι πλέον ελκυστικοί και επιθυμητοί. Και το σημαντικότερο? Κάντε το με ειλικρίνεια!

Βελτιώστε τον εαυτό σας Οι λύσεις των σεξουαλικών προβλημάτων δεν είναι τόσο δύσκολες στις μέρες μας, σε σχέση με παλαιότερα. Τα ταμπού και τις προκαταλήψεις αφήστε τα στο παρελθόν, γιατί εκεί ανήκουν. Στις μέρες μας, εάν δούμε πως δεν τα καταφέρνουμε μόνοι μας σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν και οι ειδικοί γιατροί και σεξολόγοι. Αλλά πρώτα ας κάνουμε τις μικρές προσωπικές μας προσπάθειες και ίσως να μη χρειαστεί να φτάσουμε ως την πόρτα τους, για κάτι που δεν είναι πολύ σοβαρό και σημαντικό και μπορεί να λυθεί σε ιδιωτικό επίπεδο.

 • Ενημερωθείτε! Στο ίντερνετ και στα βιβλιοπωλεία, θα βρείτε πληροφορίες για ο,τι σας απασχολεί. Όταν γνωρίζετε το πρόβλημα μπορείτε να φτάσετε πιο εύκολα στη λύση του.
 • Χαλαρώστε και δώστε χρόνο στον εαυτό σας και στο σύντροφό σας! Με το άγχος και τη βιασύνη τα προβλήματα δε λύνονται ούτε σωστά ούτε άμεσα.
 • Επικεντρωθείτε στην τρυφερότητα και στη συντροφικότητα με τον άνθρωπό σας και μην τα αφήσετε να χαθούν. Με τη διατήρησή τους θα βοηθηθείτε και οι δύο σε πολλούς τομείς της σχέσης σας.
 • Δοκιμάστε καινούριες σεξουαλικές στάσεις και μη σας φοβίζει η ποικιλία και ο πειραματισμός.
 • Μιλήστε ή ακόμα καλύτερα, κάντε πράξη τις ερωτικές φαντασιώσεις σας.
 • Βάλτε τα sex toys στη σχέση σας. Με το παιχνίδι και τη φαντασία, θα ‘’ξυπνήσουν’’ μέσα σας νέα σεξουαλικά ένστικτα και επιθυμίες.
 • Μην αφήνετε τα όπλα. Ακόμα κι αν οι όποιες αλλαγές και προσπάθειες δεν προσφέρουν στη σχέση σας το επιθυμητό αποτέλεσμα και για τους δυο σας, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να επισκεφθείτε έναν ειδικό που θα σας βοηθήσει σε ο,τι χρειάζεστε για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Φροντίστε την υγεία σας Η καλή σεξουαλική ζωή, συμβαδίζει με την πνευματική και συναισθηματική μας υγεία αλλά και με τη φυσική μας κατάσταση. Και για μια ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα η σωματική άσκηση, ο σωστός ύπνος, η μείωση –ή και το κόψιμο- του καπνίσματος  και του αλκοόλ καθώς και η σωστή διατροφή παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Κι όχι μόνο σε ότι αφορά στο σεξ αλλά και στην υγεία και την άριστη λειτουργία του σώματός μας γενικότερα.

Διασκεδάστε και πάλι με το σεξ Με την πάροδο του χρόνου, ακόμα και στην πιο ιδανική σχέση, το σεξ μπορεί να γίνει βαρετό ή αδιάφορο. Εδώ σημαντικό ρόλο παίζει η φαντασία - αν δεν σας έρχεται κάτι εύκολα στο μυαλό, εμπνευστείτε από ερωτικά βιβλία ή ταινίες-.

 • Γίνετε περισσότερο ‘’άτακτοι’’ και βάλτε την περιπέτεια στη σεξουαλική σας ζωή. Μην περιορίζετε το σεξ στους συνηθισμένους χώρους και σημεία αλλά πηγαίνετέ το ένα βήμα πιο πέρα από την κρεβατοκάμαρα.
 • Δημιουργείστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα με κεριά, μουσική, λουλούδια, αφροδισιακά εδέσματα και ο,τι άλλο μπορεί να αγγίξει όλες σας τις αισθήσεις.
 • Αφήστε ερωτικά σημειώματα στο σύντροφό σας για να τα βρει αργότερα.
 • Κάντε μαζί ένα ζεστό μπάνιο που με γέλια, σαπουνάδες και πειράγματα θα οδηγήσει στο σεξ.
 • Εμπλουτίστε το σεξουαλικό σας ρεπερτόριο με ερωτικά σενάρια και αλλάξτε τη συνηθισμένη σας ρουτίνα με μικρές εκπλήξεις και αλλαγές.
 • Χρησιμοποιήστε sex toys και φορέστε σέξι εσώρουχα.

Με λίγη καλή θέληση, επικοινωνία, φαντασία, ρομαντισμό και ευχάριστες εκπλήξεις η σεξουαλική σας ζωή μπορεί και πάλι να απογειωθεί. Το ίδιο και η σχέση σας. Κι όχι μόνο σεξουαλικά αλλά και στο σύνολό της!

 

Της Αφροδίτης Δ. Editor του Sexopolis, τηλ: 2118004882 , email: info@sexopolis.gr

(27 Αξιολογήσεις)