Skip to the content

Happy Home: Η ιδανική συνταγή για ένα… ευτυχισμένο σπίτι!

Happy Home: Η ιδανική συνταγή για ένα… ευτυχισμένο σπίτι!

Η Άννα-Μαρία Χοντζοπούλου, πολιτική μηχανικός της εταιρείας BAUWERK, σου δίνει ιδανικές συμβουλές για να δημιουργήσεις με… επτά απλά βήματα ένα σπίτι όλο χαρά, που θα σε κάνει να μην θέλεις να βγεις έξω!

Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός… happy home είναι η ζεστασιά, η γαλήνη, η φιλόξενη ατμόσφαιρα αλλά και η ιδιαίτερη προσωπικότητά του! Εάν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να κάνεις και το δικό σου σπίτι έτσι, διάβασε επτά απλούς τρόπους για να το πετύχεις!

1.      Κατοικίδια

Δεν έχει σημασία εάν είσαι τύπος του σκύλου ή της γάτας, αλλά ένα οποιοδήποτε κατοικίδιο έχει αποδειχθεί  ότι βοηθά στη αντιμετώπιση της κατάθλιψης της σύγχρονης καθημερινότητας και ακυρώνει τα αισθήματα μοναξιάς. Μην παραβλέπεις τα μαθήματα υπευθυνότητας αλλά και συντροφικότητας που παίρνουν τα παιδιά από τη συγκατοίκηση  με ένα ζωάκι. Είναι σημαντικό να υπάρχει και κάτι άλλο που αναπνέει… μέσα στο χώρο σου! Το αίσθημα χαράς , η διασκέδαση και η ενέργεια που σου μεταδίδουν είναι ανεκτίμητες αξίες μπροστά στην έξτρα δουλειά, που ίσως να σου προσθέσουν . Ακόμα κι ένα χρυσόψαρο μπορεί να τα κάνει όλα αυτά !

 2.      Αποθήκευσε και οργάνωσε

Ο μεγάλος… μπελάς του σπιτιού είναι τα πολλά πράγματα! Διάφορα άχρηστα ή χρήσιμα πράγματα που στοιβάζονται άναρχα μέσα στα δωμάτια και σε κάνουν να ασφυκτιάς κάθε φορά που τα αντικρίζεις ή  τα ξεσκονίζεις!!!!

Στην αγορά πια υπάρχει πληθώρα χρωματιστών κουτιών και ραφιών για να οργανώσεις εύκολα τον χώρο σου. Οργάνωσε τα πράγματά σου ανά είδος και αποθήκευσέ  τα έτσι ώστε μπαίνοντας στο χώρο να μην βλέπετε ακαταστασία αλλά ένα άνετο , καθαρό και τακτοποιημένο χώρο.

 3.      Φυτά

Κάθε χαρούμενο σπίτι χρειάζεται κάποιο φυτό που μεγαλώνει! Τα φυτά κάνουν την ατμόσφαιρα  πιο καθαρή και το πράσινο σε γεμίζει αισιοδοξία.

4.      Άνετος καναπές

Επειδή σίγουρα δεν βρίσκεσαι στην αίθουσα αναμονής του γιατρού σου,  σίγουρα χρειάζεσαι έναν άνετο, μαλακό καναπέ που να χώνεσαι μέσα και να χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική μέρα.  Το μόνο που απαιτείται απλά μετά, είναι ένα ποτήρι κρασί και το φως ενός κεριού για να διώξουν όλο το άγχος της ημέρας μακριά!

5.      Σωστό κρεβάτι

Το μυστικό για ένα καλό ύπνο είναι το σωστό στρώμα και το σωστό μαξιλάρι. Μην διστάσεις να επενδύσεις, πραγματικά αξίζει! Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής και της καλής υγείας σου.

6.      Ένα ιδιαίτερο αντικείμενο

Ένα γιγαντιαίο βάζο, ένα αναμνηστικό από ταξίδι μακρινό, μια ιδιαίτερη πολυθρόνα , ένα περίεργο φωτιστικό, ένας πίνακας μοναδικός μπορεί να δώσει χαρακτήρα στο χώρο . Τοποθέτησέ το σε μια περίοπτη θέση του σπιτιού. Τόλμησέ το!

 7.      Προσωπικές συλλογές

Φωτογραφίες οικογενειακές, χειροτεχνίες των παιδιών, γραμματόσημα, καπάκια ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσες με αυτό να δημιουργήσεις μια μικρή γωνιά, ένα κολάζ, για να σου θυμίζει ιδιαίτερες στιγμές και να βάζει όλη την ενέργειά σου στο χώρο.

Άννα-Μαρία Χοντζοπούλου , Πολιτικός μηχανικός της Bauwerk, Ν. Παρίτση 10, Νέο Ψυχικό,  τηλ 210 6773504, info@bauwerk.gr, www.bauwerk.gr

(0 Αξιολογήσεις)