Skip to the content

Διακοπές ακόμα και το χειμώνα στην όμορφη Ζάκυνθο

Διακοπές ακόμα και το χειμώνα στην όμορφη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος  ή Φιόρο του Λεβάντε όπως είναι ευρέως διαδεδομένη είναι το δεύτερο σε πληθυσμό νησί  του Ιονίου και το τρίτο σε μέγεθος. Η καταπράσινη Ζάκυνθος αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές και όχι μόνο. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από Κυλλήνη Ζάκυνθο με τα σύγχρονα πλοία του Ionian Group.Η διάρκεια του ταξιδίου από την Κυλλήνη προς Ζάκυνθο είναι μόλις μία ώρα και οι τιμές εξαιρετικά δελεαστικές.

Η Ζάκυνθος είναι από τους πιο δημοφιλείς  προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές ,αυτό  όμως δεν σημαίνει πως και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου δεν αξίζει να την επισκεφτείς. Όπως και να έχει μια απόδραση στο νησί της Ζακύνθου έστω και για ένα Σαββατοκύριακο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου ακόμα και το χειμώνα αποτελεί αξία ανεκτίμητη.

Το νησί προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες την περίοδο των Αποκριών και του Πάσχα, καθώς αναβιώνουν ξεχωριστά έθιμα και παραδόσεις που διαφέρουν πολύ από τα συνηθισμένα.

Είναι αλήθεια πως το χειμώνα ο κόσμος μειώνεται συγκριτικά με το καλοκαίρι αλλά σε καμία περίπτωση δεν ερημώνει. Αν βρεθεί κανείς  χειμώνα στη Ζάκυνθο σίγουρα θα βρει πράγματα να κάνει.

Μια εξερεύνηση στα ορεινά χωριά της με το αυτοκίνητο θα σας γαληνεύσει την ψυχή. Διασχίζοντας αυτά τα χωριά απολαμβάνει ο ταξιδιώτης όμορφες διαδρομές στις οποίες η θέα προς τη θάλασσα κόβει την ανάσα. Συναντά παραδοσιακές ταβέρνες  όπου μπορεί να γευτεί  την τοπική κουζίνα καθώς και καφετέριες για να απολαύσει τον καφέ του με θέα. Στη διαδρομή σας αυτή μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το πολυδιαφημισμένο Ναυάγιο. Τα μοναδικά  του χρώματα και  το θρόισμα του νερού θα σας ανταμείψει. Τέλος με το πέρασμα σας από αυτά τα χωριά θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε  την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Ζακύνθου.

Η ομορφιά της όμως δεν σταματά εκεί. Από τα πρώτα πράγμα που αντικρίζει  κανείς φτάνοντας  στη Ζάκυνθο με πλοίο είναι ο λόφος της Μπόχαλης και η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

Η Μπόχαλη είναι από τα πιο διάσημα μέρη του νησιού και οι περισσότεροι ταξιδιώτες την επισκέπτονται. Διαθέτει μαγευτική θέα προς την πόλη και το λιμάνι του νησιού και επί Ενετοκρατίας ήταν μια από τις αριστοκρατικές συνοικίες. Το Ενετικό Κάστρο βρίσκεται λίγο πάνω από το χωρίο και αξίζει μια περιήγηση. Η ιστορία του μεγάλη αλλά και η θέα του αξεπέραστη.

Ο ναός του Αγίου Διονύσιου στέκει εμβληματικός με το που φτάσεις στη Ζάκυνθο και βγεις από το λιμάνι. Είναι ο πολιούχος του νησιού και πολλοί προσκυνητές όλο το χρόνο από κάθε μέρος φτάνουν εκεί προκειμένου να προσκυνήσουν το σκήνωμα Του.

Πολλές μεγάλες  προσωπικότητες  της τέχνης και των γραμμάτων γεννήθηκαν και διέπρεψαν στη Ζάκυνθο. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.

 Προς τιμήν του έχει δημιουργηθεί και μουσείο, το μουσείο Σολωμού το οποίο φιλοξενεί  χειρόγραφα και προσωπογραφίες του. Εις μνήμην του έχει τοποθετηθεί και η προτομή του στο λόφο του Στράνη. Στην πλατεία του οποίου λόφου, λέγεται πως ο ποιητής έγραψε τον εθνικό μας ύμνο.

Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε  την όμορφη Ζάκυνθο είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι για Σαββατοκύριακο ή και για περισσότερο σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε. Κλείστε εισιτήριο Online μέσω του Ionian Group και θα λάβετε το ακτοπλοϊκό σας εισιτήριο ηλεκτρονικά στο κινητό ή στο tablet σας.

(0 Αξιολογήσεις)
comments powered by Disqus