Skip to the content

Case Studies: Κλειδιά αυτοκινήτου και τι μπορεί να συμβεί

Κλειδιά αυτοκινήτου και τι μπορεί να συμβεί

Το kleidaras michalis και η έμπειρη, εξειδικευμένη ομάδα του είναι εδώ για να σου υπενθυμίσουν τι μπορεί να συμβεί με τα κλειδιά του αυτοκινήτου και φυσικά να σου δώσουν άμεσες, πρακτικές λύσεις για να μη σε πιάσει πανικός όταν και αν έρθει εκείνη η στιγμή.

Case Study 1: Έχασα τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου
Η καθημερινότητα όλων μας είναι αρκετά δύσκολη, γεγονός που μας κάνει συχνά αφηρημένους. Οπότε πριν πούμε ότι όντως έχασες τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου, ας σκεφτούμε ποιες ήταν οι τελευταίες κινήσεις που έκανες σε σχέση με αυτά. Για παράδειγμα, μπορεί να το έχεις ξεχάσει μέσα ή πάνω στο αυτοκίνητο, να βρίσκεται σε κάποια τσέπη των ρούχων ή της τσάντας σου, να άνοιξες το πορτπαγκάζ και να ακούμπησες αφηρημένος το κλειδί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αν τώρα είσαι σίγουρος ότι κλείδωσες το όχημα και τα κλειδιά χάθηκαν μετά, κατά τη διαδρομή, ψάξε καλά στη γύρω περιοχή. Σύμφωνα με έρευνες, ένα χαμένο κλειδί που έχει πέσει από τα χέρια ή την τσέπη του ιδιοκτήτη του, βρίσκεται συνήθως σε ακτίνα έως και τεσσάρων μέτρων από το σημείο που μπορεί να έπεσε.

Εφόσον σιγουρευθείς πως το κλειδί του αυτοκινήτου έχει χαθεί, επισκέψου κλειδαρά για να εκδώσεις ένα νέο κλειδί. Χρήσιμο θα ήταν να έχεις μαζί σου το δεύτερο, εφεδρικό κλειδί. Σε περίπτωση που δεν το βρίσκεις, θα χρειαστεί η κάρτα με τους κωδικούς των κλειδιών. Αυτή δίνεται συνήθως κατά την παράδοση του αυτοκινήτου και όλων των απαραίτητων χαρτιών του. Με αυτούς τους κωδικούς μπορεί να ετοιμαστεί ένα νέο κλειδί και να προγραμματιστεί το immobilizer του οχήματος.

Case Study 2: Κλειδώθηκα έξω από το αμάξι
Εντάξει, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Τώρα γιατί μπορεί να συνέβη σ’ εσένα;

Η πρώτη περίπτωση λέει ότι τα κλειδιά βρίσκονται μέσα στο αμάξι. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν φορτώνουμε και ξεφορτώνουμε πράγματα στο αυτοκίνητο και κάπου πέφτουν τα κλειδιά μας. Προτού σε πιάσει πανικός, έλεγξε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά και δεν ανοίγουν. Έστω και μία μικρή πρόσβαση στην καμπίνα του αυτοκινήτου, μπορεί να σου δώσει τη λύση.

Η δεύτερη πιο πιθανή περίπτωση είναι να έσπασε το κλειδί στην κλειδαριά. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα. Αν έχεις μαζί σου αντίγραφο του κλειδιού, όλα καλά. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις σε αυτή την περίπτωση είναι να μην ξαναχρησιμοποιήσεις το σπασμένο κλειδί στην κλειδαριά. Αν δεν έχεις, τότε ο κλειδαράς θα σου βγάλει ένα αντίγραφο με βάση τη μάρκα του αυτοκινήτου σου. Ένα κλειδί μπορεί να σπάσει από κακή χρήση, από τη φθορά του χρόνου ή από κάποιο ατύχημα.

Υπάρχει και μία τρίτη περίπτωση, πιο σπάνια, που λέει πως το χειριστήριο του αυτοκινήτου σου έχει πρόβλημα. Εδώ το ζήτημα είναι στον προγραμματισμό του συγκεκριμένου εργαλείου του αυτοκινήτου σου.

Case Study 3: Έκλεψαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου
Είχες φανταστεί ποτέ πως θα μπορούσε κάποιος να σε συναντήσει στην καφετέρια ή το εστιατόριο που είσαι με την παρέα σου, κατά την είσοδό σου στο χώρο, να πέσει πάνω σου ρίχνοντας την τσάντα σου με όλα τα πράγματα μέσα και να αρπάξει σε δευτερόλεπτα τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου χωρίς να το καταλάβεις (αφού εσύ θα προσπαθείς να μαζέψεις τα υπόλοιπα αντικείμενα και την τσάντα σου); Κι όμως, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο κλοπής αυτοκινήτου.

Ο πιο γνωστός και συνηθισμένος τρόπος κλοπής ενός αυτοκινήτου όμως είναι το πάρκινγκ. Είναι εκείνα τα ελάχιστα, μη οργανωμένα parking με την υπαίθρια και χωρίς φύλαξη, παροχή των υπηρεσιών τους. Σε αυτά δε θα πρέπει να εμπιστεύεσαι ποτέ μα ποτέ να αφήνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου.  

Ένας ακόμη εύκολος τρόπος είναι τα δεύτερα κλειδιά. Προσοχή σε ποιον τα εμπιστεύεστε, αλλά και που τα έχετε. Για παράδειγμα δεν αφήνουμε ποτέ τα δεύτερα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα στο αυτοκίνητο. Όπως επίσης δεν τα έχουμε μαζί με τα κλειδιά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα.

Εδώ τους το κάνουμε αρκετά εύκολο, αφού όσο εμείς αφήνουμε το κλειδί πάνω στη μηχανή με τη λογική ότι θα πεταχτούμε για μερικά λεπτά στο περίπτερο ή το mini market. Ναι, μπορεί να έχεις διπλοπαρκάρει ακριβώς απ’ έξω από το κατάστημα και ναι, μπορεί να το βλέπεις από μακριά το αυτοκίνητό σου αλλά σίγουρα δε θα προλάβεις να αντιδράσεις όταν ο κλέφτης θα βρεθεί στη θέση του οδηγού, θα βάλει μπροστά και θα φύγει σαν κύριος!

(2 Αξιολογήσεις)