Skip to the content

Πώς να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση και την φαλάκρα

Πώς να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση και την φαλάκρα

Ο πλαστικός χειρούργος κ. Ιωάννης Γκούρας, εξειδικεύεται στην μεταμόσχευση μαλλιών και σου  δίνει πολύτιμες  πληροφορίες ... Ένα μικρό πανικό, αυτό βιώνουν οι περισσότεροι νέοι όταν αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους. Βιώνουν την απώλεια της σταθερής και ολοκληρωμένης εικόνας του εαυτού τους. Η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους γίνεται ελλιπής  και το γεγονός ότι αυτό γίνεται ορατό και στου άλλους, τους κάνει να νιώθουν ότι  εκτίθενται.

Κανένας άνδρας δεν συμβιβάζεται με την τριχόπτωση και την φαλάκρα, γιατί η  απώλεια των μαλλιών συνδέεται με το γήρας και είναι δύσκολο για έναν νέο άνθρωπο, να το αποδεχτεί και να συμβιβαστεί με αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί η φαλάκρα σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερος, καθότι επιφέρει αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση και ταυτόχρονα μειώνει την αυτοπεποίθηση.

Κάποιοι διακατέχονται από θυμό, άρνηση, απόγνωση και εκνευρισμό όταν ακούν σχόλια για την τριχόπτωσή τους και τις περισσότερες φορές  αρνούνται να το συζητήσουν. Πολλές φορές θεωρούν ότι η απώλεια μαλλιών (φαλάκρα) γίνεται αιτία χλευασμού. Φυσικά, ο καθένας διαχειρίζεται αυτή την απώλεια διαφορετικά, σύμφωνα με την ηλικία , την ψυχοσύνθεση, το κοινωνικό, οικονομικό και επαγγελματικό του επίπεδο.

Αντίο φαλάκρα

Στο πρόβλημα της τριχόπτωσης  και της φαλάκρας, οι λύσεις που προτείνονται από «δήθεν ειδικούς» είναι αρκετές , οι τεχνικές πάρα πολλές, τα δε προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αμέτρητα και με την υπόσχεση ότι όλα «κάνουν θαύματα». Η  εμπορευματοποίηση ενός ιατρικού θέματος, όπως η τριχόπτωση και η φαλάκρα, έχει πάρει  ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επικρατεί τόση δυσπιστία και η επιλογή του κάθε ενδιαφερόμενου γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Για αυτό αν αντιμετωπίζεις και εσύ το ίδιο πρόβλημα σου  συνιστώ  να μην παρασύρεσαι  και να μην βιάζεσαι να πάρεις  μια τόσο σημαντική απόφαση… Αφιέρωσε αρκετό χρόνο ώστε:

 • Να επισκεφτείς  όσο το δυνατόν περισσότερους ειδικούς στην μεταμόσχευση μαλλιών.
 • Να πάρεις απαντήσεις σε κάθε απορία σου.
 • Να συγκρίνεις.
 • Να σκεφτείς  και να  επιλέξεις  τον γιατρό που μπορείς να εμπιστευτείς.  Για  την επιτυχία της επέμβασης σου  κρίνεται απαραίτητη  η σωστή επιλογή του εξειδικευμένου γιατρού.

Μετά από λεπτομερή έλεγχο θα σου  προταθεί η  ενδεδειγμένη λύση για τη περίπτωση σου και ο εξειδικευμένος γιατρός θα  απαντήσει στα παρακάτω  βασικά σου ερωτήματα:

 • Αν  μπορείς  να υποβληθείς  σε μεταμόσχευση μαλλιών ή όχι και γιατί;
 • Εάν είναι η κατάλληλη  στιγμή ή πρέπει να περιμένεις.
 • Ποια τεχνική και γιατί είναι ιδανική για την περίπτωση σου.
 • Πόσα μοσχεύματα μπορούν να τοποθετηθούν στη δική σου  περίπτωση.
 • Θα σου  γίνει ένα προσχέδιο της  μελλοντικής εξέλιξης.

Και στη συνέχεια ο γιατρός:

 • Θα σου  σχεδιάσει το Προσχέδιο Μελλοντικής Εξέλιξης (Π.Μ.Ε.)
 • Θα  σου  προτείνει το νέο Hair Line, με βάση την ποιότητα της δότριας περιοχής και το μέγεθος της φαλακρής επιφάνειας.

Νέοι άντρες που υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση μαλλιών ανέφεραν  τεράστια ψυχολογικά οφέλη, άλλαξε ο βαθμός αυτοεκτίμησης και η αντίληψη  τους, για το πόσο ελκυστικοί νιώθουν. Απέβαλαν το φόβο και την ανασφάλεια για την δημιουργία φαλάκρας στο μέλλον. Σταμάτησαν να ανησυχούν για το πώς θα εξελιχθεί μελλοντικά η τριχοφυΐα τους. Νιώθουν και πάλι ελκυστικοί και βέβαιοι ότι στο μέλλον το θέμα της φαλάκρας δε θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην κοινωνική, επαγγελματική αλλά και προσωπική τους ζωή.

Τέλος στην τριχόπτωση

Για τους ανωτέρω λόγους,  όλο και περισσότεροι άνδρες όλων των ηλικιών (αύξηση 300% στις επεμβάσεις των μεταμοσχεύσεων μαλλιών), καταφεύγουν σε μεταμόσχευση μαλλιών για να επανακτήσουν την χαμένη τους εικόνα. Νέα επαναστατική τεχνική χωρίς τομές και ράμματα Το μεγάλο μειονέκτημα των προηγούμενων κλασσικών μεταμοσχεύσεων, ήταν η εναπομείνουσα  ουλή στο πίσω μέρος της κεφαλής  μετά την αφαίρεση του μοσχεύματος. Την τελευταία πενταετία όμως,  η μεταμόσχευση μαλλιών παρουσίασε τεράστια εξέλιξη, βελτιώθηκαν οι κλασσικές  τεχνικές και τον χώρο κάλυψε η νέα επαναστατική μέθοδος FUE (Follicular Unit Extraction) η οποία είναι  μία μέθοδος  λιγότερο επεμβατική,  σε σύγκριση με παλαιότερες, καθώς δεν γίνονται τομές ούτε ράμματα και έτσι δεν αφήνει απολύτως κανένα ίχνος ουλής ούτε στη δότρια, ούτε στην λήπτρια περιοχή. Χρησιμοποιώντας πάντα μικροσκόπιο, αφαιρείτε  από την δότρια περιοχή ένα-ένα κάθε τριχοθυλάκιο από το πίσω μέρος και, εν συνεχεία, μεταφέρετε και τοποθετείτε  κατευθείαν στην φαλακρή περιοχή. Μετά την επέμβαση,  οι ασθενείς δεν αναφέρουν πόνο στην δότρια ούτε στη λήπτρια περιοχή. Ο ασθενής μπορεί να λουστεί αμέσως, χωρίς κανένα πρόβλημα στην περιοχή που έγινε η μεταμόσχευση. Tα μαλλιά αρχίζουν μεγαλώνουν στους 3 μήνες και στους 7 μήνες,  το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται επιτυγχάνοντας ένα πλούσιο και φυσικό αποτέλεσμα. Τα νέα μαλλιά της μεταμόσχευσης δεν πέφτουν ποτέ. Το μοναδικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου, είναι ότι υπάρχει διαθέσιμος, περιορισμένος αριθμός  τριχοθυλακιών που μπορεί να ληφθεί  από την δότρια περιοχή. Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται σε ενδεδειγμένα περιστατικά μετά από λεπτομερή έλεγχο και ενημέρωση. Η νέα τεχνική ονομαζόμενη FUE είναι μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη τεχνική και απαιτείται επιδεξιότητα και μεγάλη εμπειρία από τον χειρουργό. Του Ιωάννη Γκούρα, Πλαστικός Χειρούργος Αναζητήστε στο vrisko.gr Πλαστικούς Χειρουργούς

(21 Αξιολογήσεις)