Skip to the content

Νέα υπηρεσία φαγητομεταφορές κατ' οίκον

Νέα υπηρεσία φαγητομεταφορές κατ' οίκον

Οι «μεταφορές φαγητών  κατ’ οίκον» είναι μία νέα, καινοτόμα και πρωτοποριακή υπηρεσία, που αφορά την  μεταφορά ευπαθών προϊόντων που χρειάζονται ψυγείο αλλά και οποιαδήποτε άλλη μεταφορά που θα διευκολύνει το φοιτητή/φοιτήτρια.

Από άποψη ασφάλειας και υγιεινής των μεταφορών  απαιτείται :

  • Ειδική άδεια από τη Διεύθυνση Υγιεινής του Υπουργείου Υγείας, καθώς επίσης από τη Γενική Διεύθυνση περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
  • Συντήρηση με σωστή θερμοκρασία χωρίς αλλοιώσεις από ζέστη.
  • Φορτηγά ψυγεία που θα κρατήσουν «ζωντανά» και φρέσκα οποιαδήποτε τρόφιμα, γλυκά & οπωροκηπευτικά.

Έτσι διασφαλίζεται  για εσάς και το παιδί σας το πολυτιμότερο αγαθό του …την υγεία του.

Η νέα αυτή υπηρεσία, απευθύνεται σε κάθε χρήστη, ο οποίος  μπορεί να εξυπηρετηθεί πανελλαδικά, χωρίς ο ίδιος να χρειαστεί να μετακινηθεί για την παραλαβή των πακέτων  σε κτελ, λιμάνια κτλ .Έτσι φοιτητές, στρατιωτικοί, υπερήλικες, ασθενείς, άποροι μπορούν πλέον απλά να τα παραλάβουν στο χώρο τους, χωρίς ιδιαίτερα ακριβές χρεώσεις.

Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα, οι περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν φαγητό εκτός σπιτιού και ειδικά το φαγητό τύπου “fast – food” πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας. Οι φοιτητές αποτελούν µία ιδιαίτερη πληθυσµιακή  οµάδα καθώς, ενώ έχουν υψηλές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά λόγω αυξηµένων πνευµατικών απαιτήσεων και έντονου άγχους, συνηθίζουν να µην τρέφονται σωστά.  Συνεπώς,  η αποµάκρυνση από το σπίτι και την κουζίνα της µαµάς καθώς και η έλλειψη προγράµµατος πολλές φορές οδηγούν σε µια διατροφή ανεπαρκή σε θρεπτικά συστατικά. Οι πολλές ώρες στο πανεπιστήµιο δηµιουργούν µία άστατη διατροφική συµπεριφορά: αµελούν το πρωινό τους γεύµα, που αποτελεί και το βασικότερο γεύµα της ηµέρας, παραλείπουν γεύµατα κατά την διάρκεια της ηµέρας, καταναλώνουν συχνά fast-food και προπαρασκευασµένα φαγητά, δεν τρώνε φρέσκα φρούτα και λαχανικά και κάνουν τακτικά προσπάθειες αδυνατίσµατος (συνήθως όχι µε σωστό τρόπο, όπως χηµικές δίαιτες, µηχανήµατα, χάπια κ.α.), που είναι επιζήµιες κυρίως για την υγεία τους αλλά και για την τσέπη τους.  Από τη διατροφή των περισσοτέρων λείπουν φαγητά όπως το ψάρι, τα όσπρια και τα λαδερά. Ακόµα και αυτοί που τρώνε σπίτι συχνά επιλέγουν προµαγειρεµένα γεύµατα ενώ η σαλάτα σπάνια βρίσκεται στο τραπέζι τους.

Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που τρώνε συχνά γεύµατα εκτός σπιτιού εµφανίζουν συχνότερα  παχυσαρκία και έχουν  υψηλότερα ποσοστά λιπιδίων στο αίµα από αυτούς που συνηθίζουν να τρώνε στο σπίτι. Η σωστή διατροφή δεν µας βοηθά απλά να διατηρούµε ένα υγιές σωµατικό βάρος, αλλά µπορεί να ωφελήσει σηµαντικά και την πνευµατική µας λειτουργία. Το τι τρώµε συνδέεται άµεσα µε τη νοητική µας απόδοση, καθώς η έλλειψη σηµαντικών θρεπτικών συστατικών µπορεί να οδηγήσει σε πνευµατική κόπωση, σε αδυναµία συγκέντρωσης και σε  κακή µνήµη.  Επίσης  και  η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την καλή πνευµατική λειτουργία.

Τέλος, η άσκηση έκτος από τις υπόλοιπες γνωστές ευεργετικές τις δράσεις είναι απολύτως απαραίτητη στη καταπολέµηση του άγχους, ενώ και ο καλός ύπνος σίγουρα βοηθάει στη µείωση του άγχους.   Η αποστολή φαγητού είναι µια κίνηση που δείχνει, πως η ελληνική οικογένεια είναι πάντα δίπλα στο παιδί της, ακόμα κι όταν αυτό βρίσκεται µακριά για σπουδές ή δουλειά.  Ακόµη και σήµερα, µε την οικονοµική κρίση, οι οικογένειες θεωρούν ότι εξοικονοµούν περισσότερα χρήµατα στέλνοντας τους το φαγητό από το να τους στέλνουν χρήµατα για να τρώνε απέξω, ενώ οι πιο πολλοί δεν εµπιστεύονται το φαγητό ούτε στις φοιτητικές λέσχες, όπου αυτές υπάρχουν. ∆ηλαδή, ασφαλές σπιτικό φαγητό, υγιεινό, φτιαγµένο µε φρέσκα υλικά από τα χεράκια της µαµάς.

Ώστε να είναι και η μανούλα ήσυχη και ο φοιτητής χορτάτος!!!

(27 Αξιολογήσεις)