Skip to the content

Οι τεχνικές της προηγμένης αισθητικής για πρόσωπο και σώμα

Οι τεχνικές της προηγμένης αισθητικής για πρόσωπο και σώμα

Η πλαστική χειρουργική αλλά και όλες οι διαθέσιμες τεχνικές της προηγμένης αισθητικής, μπορούν να  βοηθήσουν να εξαλείψεις τις ατέλειες που πιθανότατα μπορεί να έχεις στο πρόσωπο ή στο σώμα σου. Ρωτήσαμε την γνώμη της ειδικού, η οποία κατέγραψε και μας ενημερώνει με κάθε λεπτομέρεια για όλες τις τεχνικές προηγμένης αισθητικής (χειρουργικές ή μη) που προτείνονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που υπάρχει σε κάθε περίπτωση. Διάβασε τον αναλυτικό κατάλογο των τεχνικών προηγμένης αισθητικής, που μπορούν να σε κάνουν να βρεις και πάλι την αυτοπεποίθησή σου …

Προηγμένη Αισθητική Χειρουργική Προσώπου & Σώματος

 • Lift προσώπου-λαιμού

Aφορά το γηρασμένο και χαλαρό δέρμα του προσώπου και λαιμού συνήθως μετά τα 40 έτη. Υπάρχουν πολλές νέες τεχνικές ανάλογα με κάθε περίπτωση: Μini - MACS - SMAS - LIFT, Corset platysmoplasty και Λιποαναρρόφηση - Bodytite για  λαιμό - διπλοσάγωνο. Παλαιότερα γινόταν μόνο αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, ενώ σήμερα γίνεται επιπλέον εκτομή ή αναδίπλωση του SMAS, για την εν τω βάθει αντιμετώπιση της χαλάρωσης των ιστών και πιο μόνιμα και φυσικά αποτελέσματα, ενώ οι ουλές είναι minimal και κρύβονται πίσω από τα αυτιά και μέσα στα μαλλιά. Η συγκεκριμένη τεχνική γίνεται με μέθη ή γενική αναισθησία. Η επέμβαση διαρκεί 2-4 ώρες και μένεις  στην κλινική για 1-2 ημέρες.Οι παροχετεύσεις και επίδεσμοι αφαιρούνται σε 1-2 ημέρες ενώ τα ράμματα αφαιρούνται σε 5 και 10 ημέρες, οπότε υποχωρούν το οίδημα και οι μελανιές.

 • Endo-Brow Lift

Ενδοσκοπικό λιφτ μετώπου-φρυδιών με τομές αφανείς στο τριχωτό της κεφαλής. Παρασκευάζεται το μέτωπο ενδοσκοπικά με κάμερα και ακολουθεί ανάρτηση του κρημνού με αποτέλεσμα την ανόρθωση φρυδιών και βλεφάρων.

 • Κροταφικό Lift

Πρόκειται για λιφτ της κροταφικής περιοχής και του έξω πλαγίου των φρυδιών και άνω βλεφάρων με τομές αφανείς στο τριχωτό της κεφαλής. Προτείνεται  για να διορθώσει την λυπημένη έκφραση των ματιών  και να τα κάνει  λοξά και "γατίσια".

 • Βλεφαροπλαστική

Ενδείκνυται σε βλεφαροχάλαση ή σακούλες. Γίνεται με τοπική αναισθησία. Οι τομές κρύβονται στην βλεφαρική πτυχή  και  κάτω από τις βλεφαρίδες.Αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος, ενώ οι σακούλες (κήλες λίπους) διορθώνονται με τις νέες τεχνικές διατήρησης λίπους για φυσικό βλέμμα που διαρκεί περισσότερο απ΄τις παλιές μεθόδους. Οι νέες τεχνικές: Laser, Pinch, Anchor και Eνδοεπιπεφυκοτική Bλεφαροπλαστική ή SOOF LIFT, πλεονεκτούν διότι έχουν λιγότερες εκχυμώσεις και οίδημα και ταχύτερη επούλωση, ενώ παράλληλα χαρίζουν ένα πιο ''glamourous'' βλέμμα με  εντυπωσιακή ανόρθωση των βλεφαρίδων. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 5 μέρες, οπότε υποχωρούν οι εκχυμώσεις και το οίδημα.

 • Ρινοπλαστική

Εκτός από τα αισθητικά αντιμετωπίζονται και τα λειτουργικά προβλήματα της ρινικής αναπνοής (σκολίωση διαφράγματος ή κόγχες) . Στην κλειστή τεχνική, οι τομές είναι ενδορινικές, αλλά σε δύσκολες περιπτώσεις, πολύ στραβό διάφραγμα, επανεπεμβάσεις ή διόρθωση του ακρορρινίου, προτιμούμε την σύγχρονη ανοιχτή ρινοπλαστική για διόρθωση των ρινικών δομών με ακρίβεια. Η επέμβαση διαρκεί 1-2 ώρες, γίνεται με γενική αναισθησία και σε μικρές διορθώσεις με τοπική αναισθησία. Μένεις  1 βράδυ στην κλινική και φοράς  νάρθηκα  για 1 εβδομάδα.

 • Αύξηση Στήθους

Η πιο συχνή αισθητική επέμβαση αφού προσδίδει αυτοπεποίθηση στη γυναίκα. Προηγείται  καλό ιστορικό, μαστογραφία και υπέρηχος. Διαρκεί  1-2 ώρες  και μπορείς να επιστρέψεις στο σπίτι σου  την ίδια ή την επόμενη ημέρα.Η τομή είναι πολύ μικρή (4 εκατοστά) και κρύβεται στην υπομάστιο πτυχή, περιθηλαία ή στη μασχαλιαία πτυχή.Τα ενθέματα είναι ασφαλή (FDA approved), έχουν 'Life Time Replacement' και διατίθενται σε πολλά μεγέθη και σχήματα, ώστε να πετύχουμε φυσικό αποτέλεσμα. Τοποθετούνται κάτω από τον μαζικό αδένα, την περιτονία του μυός ή τον μείζωνα θωρακικό μυ, ανάλογα με  την  περίπτωση και μετά από  ενημέρωση της ασθενούς για τα υπέρ και τα κατά.Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και πέφτουν μόνα τους. Ανάρρωση 1-2 εβδομάδες.

 • Ανόρθωση Στήθους

Η τομή μπορεί να είναι περιθηλαία, κάθετη ή σε σχήμα ανάστροφου Τ και σβήνει με τον καιρό.Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και πέφτουν μόνα τους. Ανάρρωση 1-2 εβδομάδες. Νέες τεχνικές: - ανόρθωση μόνο με αύξηση με ενθέματα σιλικόνης ειδικής προβολής - διατήρηση όγκου χωρίς ενθέματα, με τη χρήση ενός ειδικού μεταθετού κρημνού του μαστού.

 • Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική

Γίνεται στο τοπικό πάχος:  ψωμάκια, γλουτούς, μηρούς, γόνατα, γάμπες, κοιλιά, μέση, πλάτη, βραχίονες, γυναικομαστία στους άντρες και διπλοσάγωνο. Οι τομές είναι λίγων χιλιοστών απ' όπου εισάγεται η μικροκάνουλα που διασπά και αναρροφά το λίπος. Γίνεται με τοπική αναισθησία, μέθη  ή  γενική νάρκωση, χωρίς παραμονή στην κλινική. Μετά την επέμβαση φοράς  κορσέ για 1 μήνα,  οπότε υποχωρούν τα οιδήματα και οι μώλωπες.

 • Bodytite  

Νέα τεχνική Λιποαναρρόφησης με Ραδιοσυχνότητες που λιώνουν τα λιποκύτταρα, ενώ ταυτόχρονα κάνουν σύσφιξη και αιμόσταση. Η προηγμένη τεχνολογία RFAL ™ (Radio Frequency Assisted LipoTightening), προσφέρει υψηλής ευκρίνειας λιπογλυπτική και σύσφιξη του χαλαρού δέρματος σε διάφορες περιοχές του σώματος, στην κοιλιά, στα χαλαρά μπράτσα (ArmTite), στον λαιμό και στο περίγραμμα της κάτω γνάθου (NeckTite) καθώς και ομαλότερη εμφάνιση της κυτταρίτιδας (CelluTite).

 • Κοιλιοπλαστική

Προσφέρει σε γυναίκες και άντρες την επιθυμητή επίπεδη κοιλιά μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνες και απαλλάσσει από την χαλάρωση και την κρεμάμενη κοιλία, τις ραβδώσεις, τη διάσταση των κοιλιακών μυών και τις κήλες.Η τομή γίνεται πάνω από το εφήβαιο σε θέση που να κρύβεται από το μαγιό ή το εσώρουχο και ακολουθεί δερμολιπεκτομή δηλαδή αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους. Γίνεται plication δηλαδή  συμπλησίαση της διάστασης των ορθών κοιλιακών μυών με αποτέλεσμα μια "γυμνασμένη" κοιλιά ("φέτες"). Μετά την επέμβαση φοράς  κορσέ για ένα μήνα αλλά μπορείς να επιστρέψεις στην εργασία σου  σε 1-2 βδομάδες. Νέες τεχνικές: - mini για μικρή χαλάρωση, με διατήρηση ομφαλού και γρήγορη ανάρρωση. - HST (High Superior Tension) για μείωση των επιπλοκών και φυσική εισολκή ομφαλού. - άνω ή ανάστροφη  σε χαλάρωση άνωθεν του ομφαλού όπου η περίσσεια δέρματος χρησιμοποιείται για την αύξηση του στήθους

 • Λίφτινγκ Μηρών

Το Λιφτινγκ των μηρών, πραγματοποιείται  μετά από απώλεια βάρους σε χαλαρούς, πτωτικούς μηρούς και σμιλεύει τα πόδια ώστε να φαίνονται πιο αρμονικά και ανάλογα με το υπόλοιπο σώμα. Οι ουλές είναι αφανείς, αφού κρύβονται μέσα στις μηροβουβωνικές πτυχές. Μετά την επέμβαση φοράς  κορσέ για ένα μήνα αλλά μπορείς να επιστρέψεις  στη δουλειά σου,  σε 1-2 βδομάδες.

 • Αιδοιοπλαστική

Γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι μια γρήγορη, ανώδυνη και ασφαλής επέμβαση που απαλλάσσει από ασύμμετρα, υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδοίου. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και πέφτουν μόνα τους σε 2 εβδομάδες. Μη χειρουργικές τεχνικές BOTOX  LIFT:Οι νέες τεχνικές του botox απαλύνουν φυσικά τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια. Νέες προηγμένες  εφαρμογές του botox : mesobotox για εξάλειψη ρυτίδων έκφρασης στις παρειές, μετατροπή  σχήματος του προσώπου από στρογγυλό σε oval, ανύψωση και επιθυμητό σχήμα  των φρυδιών, διόρθωση χαμόγελου με εμφανή ούλα άνω δοντιών. Συστήνεται 1-3 φορές το χρόνο για ξεκούραστη και ήρεμη, γλυκιά όψη.   BOTOX  κατά της ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑΣ: Το botox καταπολεμά την υπεριδρωσία σε παλάμες, μασχάλες και πέλματα. Συστήνεται σε όποιον ταλαιπωρείτε ή αισθάνεσαι άβολα όταν ανταλλάσει χειραψίες ή για την αντιμετώπιση της αστάθειας στο περπάτημα ή στο χορό που εμφανίζεται λόγω της υπεριδρωσίας (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες) Υαλουρονικό οξύ - Υγρό Λίφτινγκ Γεμίζει-σβήνει τις μόνιμες ρυτίδες: ρινοχειλικές, της «πικρίας», των χειλέων, του μετώπου και του μεσοφρύου. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, απόλυτα φυσικό, χωρίς να χάνεται η εκφραστικότητά σας.Επίσης δίνει όγκο και περίγραμμα σε χείλη, ζυγωματικά, φρύδια, πηγούνι ή μύτη και γενικά διορθώνει εμβυθίνσεις, ουλές και ασυμμετρίες στο πρόσωπο.Συστήνεται 1-2 φορές τον χρόνο για πρόληψη και θεραπεία των βαθιών ρυτίδων και ανόρθωση περιγράμματος προσώπου με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

 • Αύξηση χειλιών με Υαλουρονικό

Το Υαλουρονικό συστήνετε για να γίνουν τα χείλη πιο γεμάτα, νεανικά, δροσερά, αλλά κυρίως φυσικά.

 • Εξάλειψη μαύρων κύκλων με Υαλουρονικό

Με το υαλουρονικό γεμίζουμε την αύλακα που δημιουργεί την σκιά στους μαύρους κύκλους των ματιών.

 • Μεσοθεραπεία

Πρόκειται για έγχυση στο δέρμα του προσώπου-λαιμού-ντεκολτέ, ενός κοκτέιλ ουσιών, υαλουρονικού οξέος με αμινοξέα και βιταμίνες για αντιγήρανση και σφριγηλό  δέρμα.Συστήνονται 4-6 συνεδρίες το χρόνο, 2 φορές τον μήνα για λάμψη, αντιγήρανση, ενυδάτωση και σύσφιξη προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ,  αλλά και σώματος για κυτταρίτιδα, λιποδιάλυση και σύσφιξη καθώς και για  αραίωση των μαλλιών . Η νέα μεσοθεραπεία γίνεται με : - αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες PRP και βλαστοκύτταρα που λαμβάνονται από το πλάσμα του αίματός σου ή με - βλαστοκύτταρα που λαμβάνονται από το λίπος σου  με λιποαναρρόφηση -  ιατρικό roller  : σύγχρονη τεχνική με ρόλερ, ανώδυνη με  μηχανική διέγερση κολλαγόνου - fractional Laser χωρίς ενέσεις και ταυτόχρονα ανάπλαση με το laser.

 • Βλαστοκύτταρα

Ο εμπλουτισμός του λίπους με βλαστοκύτταρα έφερε την επανάσταση στη μεταμόσχευση λίπους ανεβάζοντας την επιβίωση του λίπους στο 90-95% από 30-50% που ήταν πριν. Τα βλαστοκύτταρα χρησιμοποιούνται σήμερα με μόνιμα αποτελέσματα στο “γέμισμα” των ρυτίδων, την αύξηση των ζυγωματικών ή χειλιών, όπου τα γνωστά Fillers (υαλουρονικό κ.α) χρειάζεται να επαναληφθούν επειδή είναι απορροφήσιμα. Συστήνεται για φυσική ανάπλαση εκ των έσω.

 • FRACTIONAL LASER  RESURFACING

Τα Laser peels έχουν θεαματικά αποτελέσματα, στη λείανση των ρυτίδων και ουλών, στην εξάλειψη των καφέ κηλίδων σε πρόσωπο, ντεκολτέ, χέρια καθώς και στη βελτίωση των ραβδώσεων, αλλά και στην ανάπλαση, λεύκανση και σύσφιξη του αιδοίου/πρωκτού και του κόλπου ( Laser Vaginal Rejuvenation). Επιπλέον χρησιμοποιείται με εκπληκτικά αποτελέσματα στην ανάπλαση των ματιών, όπου συσφίγγει και αναπλάθει τα βλέφαρα και απαλλάσσει από σακούλες ενώ ταυτόχρονα κάνει λεύκανση των μαύρων κύκλων των ματιών. Αναδομείται το κολλαγόνο χωρίς να «ξεφλουδίζεται» η επιδερμίδα. Μια ήπια ερυθρότητα  διαρκεί περίπου 3-7 μέρες. Συστήνονται 4-6 συνεδρίες το χρόνο ανά 1 μήνα, για εντυπωσιακή λάμψη, αντιγήρανση και ανανέωση, χαρίζοντας λάμψη στο ταλαιπωρημένο ή θαμπό από το κάπνισμα δέρμα.

 • LASER ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΓΕΝΕΣΗ

Το Nd-Yag Laser δρα σε βαθύτερες στιβάδες του δέρματος  και  προκαλεί την διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την ανάπλαση και σύσφιξη προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ και  την βελτίωση της υφής του δέρματος και τη σμίκρυνση των διευρυμένων πόρων και των ουλών. Αφήνει μόνο ήπια ερυθρότητα για 1-2 ώρες.  Συστήνονται 6 συνεδρίες τον χρόνο, 2 φορές τον μήνα, για βελούδινη και λαμπερή επιδερμίδα.

 •  ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ - Accent your face and Body  (FDA approved)

Άμεσα ορατά αποτελέσματα για σφριγηλό πρόσωπο και σώμα,  ανόρθωση περιγράμματος προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, μπούστου, μπράτσων, κοιλιάς, γλουτών και μηρών. Αυξάνουν τη θερμότητα των εν τω βάθει ιστών, με αποτέλεσμα την αύξηση στην παραγωγή κολλαγόνου, χωρίς να προκαλούν κανένα ερεθισμό αφού έχουν την ευχάριστη αίσθηση θερμού μασάζ.Συστήνονται 6-9 συνεδρίες τον χρόνο , 2 φορές τον μήνα, για σύσφιξη και ανόρθωση.

 • LPG Lipomassage για το σώμα (FDA approved)

100% φυσική και ανώδυνη λιπογλυπτική κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους στα "ψωμάκια" στις γυναίκες αλλά και στους άντρες, στο τοπικό πάχος, τα “σωσίβια”, την κοιλιά, το διπλοσάγονο. Πρόκειται για μηχανική διέγερση του δέρματος με τις κεφαλές (κυλίνδρους) Rollers που κινουνται ανεξάρτητα και ταυτόχρονα αναρροφούν ελαφρώς το δέρμα για καλύτερη επαφή. Η μηχανική αυτή διέγερση προκαλεί : -λεμφική αποσυμφόρηση και ένα αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας (Light Legs). - την ελαστικοποίηση των διαφραγμάτων μεταξύ των λιποκυττάρων και την λείανση  της "φλούδας του πορτοκαλιού", με αποτέλεσμα βελτίωση της κυτταρίτιδας και πιο λείο δέρμα. - λιπόλυση μέσω της μηχανικής διέγερσης των β' υποδοχέων των λιποκυττάρων και μείωση πόντων - διέγερση των ινοβλαστών για παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα σύσφιξη Χρειάζονται 16-20 συνεδρίες, 2 φορές την εβδομάδα.

 •  LPG Endermolift για το πρόσωπο (FDA approved)
 • 100%Φυσικό Λίφτινγκ Προσώπου

Το Liftmassage της LPG διεγείρει την επανενεργοποίηση των ινών κολλαγόνου και την παραγωγή ελαστίνης. Η εν τω βάθει δράση του συσφίγγει το δέρμα, ανασχεδιάζει το περίγραμμα του προσώπου (διπλοσάγονο, μάγουλα), χαλαρώνει τους μυς και προσφέρει μια πραγματικά νεανική όψη. Το Liftmassage έχει καταπληκτικά αποτελέσματα και στους άντρες και συστήνεται για περιπτώσεις χαλάρωσης, ρυτίδων,  περιγράμματος κλπ.

 • Laser Αποτρίχωση

Candela Laser Alexandrite 755nm, Gentle-Max, με την μοναδική πατέντα (Dynamic Cool Device) ψύξης για πλήρη απουσία πόνου (FDA approved). Οριστικό τέλος στο ξύρισμα, τις θυλακίτιδες, την χαλάουα και τον πόνο. Σήμερα τo laser μας δίνει τη δυνατότητα της μόνιμης και ανώδυνης αποτρίχωσης στο πρόσωπο και στο σώμα χωρίς τα αρνητικά των παλιών μεθόδων (ουλές-σημάδια της ριζικής, θυλακίτιδα από το ξύρισμα ή τον αφόρητο πόνο της χαλάουα).Απορροφάται από την μελανίνη του τριχοθηλακίου αφήνωντας την γύρω επιδερμίδα ανέπαφη και η εξάχνωση της τρίχας  είναι άμεση και θεαματική.Δεν πονάει επειδή η επιδερμίδα ψύχεται πριν και κατά τη διάρκεια του laser . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ασφαλή και ανώδυνη αποτρίχωση.Γίνεται μία συνεδρία ανά 1,5 μήνα περίπου και χρειάζονται κατά μέσο όρο 5- 10 συνεδρίες, ανάλογα την περιοχή.

(15 Αξιολογήσεις)