Skip to the content

Tips για την επιλογή της κατάλληλης σχολής χορού για ενήλικες και για παιδιά

Tips για την επιλογή της κατάλληλης σχολής χορού για ενήλικες και για παιδιά

Ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις μαθήματα χορού; Ακολούθησε τα tips της Καθηγήτριας Χορού, Παναγιώτας Κυρέλη και κάνε μία καλή επιλογή στο είδος και στη σχολή του χορού που θα ακολουθήσεις ...

Ο χορός  εκτός από πηγή έκφρασης, χαράς και ευεξίας, σε βοηθά στην ομοιόμορφη εκγύμναση του κορμιού σου, ενώ παράλληλα σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις ακόμα καλύτερα το σώμα σου.

Για να ξεκινήσεις μία τόσο όμορφη δραστηριότητα, όπως ο χορός, θα πρέπει πρώτα να επιλέξεις την κατάλληλη σχολή χορού.   Αν λοιπόν δεν θέλεις να μπεις σε περιττά έξοδα, εξαιτίας μίας βιαστικής επιλογής, ακολούθησε τις χρήσιμες συμβουλές μας, που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά, την σχολή χορού που θα καλύπτει τις ανάγκες σου.

1. Πριν πραγματοποιήσεις την εγγραφή σου σε κάποια σχολή με μαθήματα χορού, φρόντισε πρώτα να μάθεις κάποιες λεπτομέρειες για το είδος του χορού που σε ενδιαφέρει. Κάθε είδος χορού είναι διαφορετικό, για αυτό θα πρέπει να πάρεις όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να σχηματίσεις μία πλήρη εικόνα.  Το διαδίκτυο (internet)  είναι μία καλή πηγή ενημέρωσης,  όπου μπορείς να δεις σχετικά  βίντεο, να διαβάσεις άρθρα, να δεις φωτογραφίες ή ακόμα  και να παρακολουθήσεις παραστάσεις ή ταινίες που να αναφέρονται στο χορό που ενδιαφέρεσαι να ακολουθήσεις. 2. Αφού λοιπόν συγκεντρώσεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, το επόμενο βήμα είναι να  αναζητήσεις,  τις  σχολές, στις οποίες μπορείς να ξεκινήσεις το είδος χορού που σε ενδιαφέρει .  Κάνε  μία λίστα  με όλες τις σχολές που  είναι  σύμφωνες με τα κριτήρια  που ζητάς.  Στις αναζητήσεις που θα πραγματοποιήσεις, θα χρειαστεί να λάβεις υπόψη σου τα παρακάτω κριτήρια:

  • Τα διαθέσιμα είδη χορού, που μπορείς να μάθεις στη σχολή (πχ:  Ballet, Modern, Jazz, Hip Hop, Free Style, Latin, Salsa,Ballroom, Tango, Flamenco, Σύγχρονο, Παραδοσιακοί, Oriental, tap dance)
  •  Τα τμήματα (παιδικά, ενηλίκων, ερασιτεχνικά, αρχαρίων, προχωρημένων, επαγγελματικά)
  • Την περιοχή αλλά και την πρόσβαση σου στην σχολή χορού.  Μπορεί κάποια σχολή να σου φαίνεται ότι είναι μακριά, αλλά ίσως με κάποια συγκοινωνία να μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να είσαι  στο συγκεκριμένο μέρος..
  • Το οικονομικό. Υπάρχουν σχολές που προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

3.  Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να τηλεφωνήσεις σε κάποιες σχολές χορού, για πληροφορίες.  Ρώτησε αν μπορείς να κάνεις  ένα δοκιμαστικό μάθημα - είτε δωρεάν είτε πληρώνοντας με την ώρα ή το μάθημα-  εξαρτάται από την πολιτική της κάθε σχολής. Είναι σημαντικό να δεις τον χώρο, τους καθηγητές, τη δομή του μαθήματος, τις μουσικές επιλογές, το στυλ και τη συμπεριφορά των ανθρώπων που απαρτίζουν την κάθε σχολή. 4.  Καλό είναι να ρωτήσεις  αν γίνονται εκδηλώσεις στη σχολή,  όπως παραστάσεις ανοιχτά μαθήματα,  διαγωνισμοί χορού. 5.  Ας μη διστάσεις  να ρωτήσεις ακόμα παραπάνω  λεπτομέρειες,  όπως για παράδειγμα  τι προοπτικές υπάρχουν  στην περίπτωση που αρχίσει να σε  ενδιαφέρει περισσότερο ο χορός και τι δυνατότητες  έχει η κάθε σχολή.

Για Επαγγελματικές σπουδές χορού

Τα είδη χορού που μπορεί να σπουδάσει κάποιος στην Ελλάδα είναι αρκετά. Υπάρχουν σχολές που παρέχουν επαγγελματικά διπλώματα σε συνεργασία με σχολές του εξωτερικού που δίνουν την δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να προχωρήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι να μάθεις  όσα περισσότερα μπορείς για όλα τα είδη χορού και τις δυνατότητες εξέλιξης. Εκτός από τις πληροφορίες που μπορεί να σου  δώσει κάποιος καθηγητής καλό είναι να ψάξεις  και εσύ από την πλευρά σου  στο διαδίκτυο (internet)  ή σε βιβλία (συνήθως σε ξενόγλωσσα), για να βεβαιωθείς  για την επιλογή σου  αλλά και για όσα έχεις  ακούσει.

Κάνε μία ερεύνα αγοράς για τα είδη χορού που μπορείς  να δουλέψεις και σε ποιους τομείς, είτε ως  χορευτές, είτε ως δάσκαλοι ή καθηγητές χορού, είτε ως εξεταστές χορού.

Ρώτησε  τι είδους επαγγελματικά διπλώματα προσφέρει κάθε σχολή και για ποιους από τους παραπάνω τομείς. Μάθε  για τη δυνατότητα εξέλιξης σε περίπτωση που θελήσεις να πας σε κάποια άλλη χώρα για περισσότερες σπουδές ή για εργασία.

Ενημερώσου για τις εξετάσεις που περιλαμβάνει κάθε σύστημα χορού και τις εργασιακές δυνατότητες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις  όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς,   πριν ξεκινήσεις  κάτι για το οποίο δεν ξέρεις  τόσα όσα χρειάζεται.

Αναζητήστε στο vrisko.gr Σχολές Χορού

(6 Αξιολογήσεις)