Skip to the content

Οδηγός οργάνωσης παιδικού πάρτυ

Οδηγός οργάνωσης παιδικού πάρτυ

Είσαι γονιός και θέλεις να οργανώσεις για το παιδί σου ένα πάρτυ που πραγματικά θα του μείνει αξέχαστο; Ακολούθησε τις συμβουλές οργάνωσης παιδικού πάρτυ  της εταιρείας Φασουλήδες...

Κάθε γονιός έχει την επιθυμία να οργανώσει ένα όμορφο παιδικό πάρτυ, το οποίο και θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη του παιδιού του! Οργανώνοντας ένα πάρτυ για μικρά παιδιά, συχνά δημιουργούνται και κάποιοι προβληματισμοί. Η επιλογή του τόπου, του φαγητού αλλά και των δραστηριοτήτων διασκέδασης, δημιουργούν στο γονιό κάποια διλήμματα! Αν ενδιαφέρεσαι λοιπόν να οργανώσεις σωστά ένα παιδικό πάρτυ, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Η ημέρα του πάρτυ δεν προσφέρεται για δράσεις εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα. Τα παιδιά έχουν διάθεση για διασκέδαση και ίσως είναι η μοναδική ευκαιρία τους να παίξουν και να ξεδώσουν με όλους τους φίλους τους μαζί. Άλλωστε τις άλλες δραστηριότητες, τις πιο εκπαιδευτικές, τις κάνουν άλλες μέρες του χρόνου με ή χωρίς τους φίλους τους. Στο θέατρο κάθε παιδί μπορεί να πάει με το γονιό του σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Ο χρόνος που τα παιδιά παίζουν έχει μειωθεί κατά πολύ. Δώσε την ευκαιρία για παιχνίδι  και τα παιδιά θα σας ευγνωμονούν.
 • Ο  γονιός, την ημέρα του παιδικού πάρτυ είναι ωραίο να είναι κοντά στα παιδιά και να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερο στις δραστηριότητες τους (χωρίς πολλά «μη»)!  Σημαντικό είναι να συμμετέχουν στο πάρτι όχι μόνο οι γονείς του εορτάζοντα αλλά και των υπόλοιπων καλεσμένων! Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να μοιράζονται πράγματα μαζί με τους γονείς τους.
 • Η επιλογή του  χώρου και  του φαγητού γίνεται  ανάλογα με το βαλάντιο του γονέα, μεγαλύτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί όμως στην διασκέδαση των παιδιών.
 • Σύμφωνα και με τα παραπάνω  ο γονιός  θα πρέπει να έχει  κατά νου ότι δεν πρέπει να στείλει τα παιδιά με έναν διασκεδαστή σε κάποιον απομονωμένο χώρο του πάρτυ,  όπως για παράδειγμα στο παιδικό δωμάτιο, σε άλλη αίθουσα ή σε άλλο όροφο. Ειδικά το τελευταίο είναι λάθος αφού δυσχεραίνεται όλη η διαδικασία και το πνεύμα του πάρτι.
 • Η επιτυχία του παιδικού πάρτυ είναι όλοι οι προσκεκλημένοι να πουν «Περάσαμε αξέχαστα», και όχι φάγαμε “gourmet” πιάτα ή πήγαμε σε ειδυλλιακό τοπίο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια,  η οργάνωση του πάρτυ γίνεται ένα  απλό παιχνίδι.  Το παιδικό πάρτυ θα έχει σίγουρη επιτυχία, αρκεί να πραγματοποιηθεί ο ακόλουθος προγραμματισμός:

 • Αρχικά θα πρέπει να επιλεχθεί ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση! Καλό είναι να πραγματοποιηθεί στο σπίτι, εφόσον υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος! Εναλλακτικά υπάρχουν αρκετοί χώροι για παιδικές εκδηλώσεις. Αν είναι καλή  η εποχή, το πάρτι μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάποιο πάρκο ή κήπο κ.λ.π.
 • Στη συνέχεια, προτείνεται η επιλογή της θεματολογίας του πάρτυ! Αν το πάρτυ έχει συγκεκριμένο θέμα, τότε είναι πιο εύκολο να επιλεχθεί η διακόσμηση, η τούρτα κλπ! Τα  μπαλόνια είναι πάντα  απαραίτητα για την διακόσμηση του πάρτυ γιατί αρέσουν σε όλα τα παιδιά! Αν η οργάνωση του πάρτυ πραγματοποιείται  χωρίς την βοήθεια μιας εταιρίας καλό είναι ο γονιός να μην φτάνει  στα άκρα θέλοντας να ταιριάξει  μέχρι και τις  οδοντογλυφίδες.
 • Οι υπερβολές στο φαγητό, δεν είναι σκόπιμες, για το λόγο αυτό ο γονιός πρέπει να φροντίσει να υπάρχει  όσο φαγητό  χρειάζεται πραγματικά ώστε να μην πεταχτεί μετά. Μία καλή και οικονομική ιδέα είναι ο γονιός να προετοιμάσει ο ίδιος το φαγητό ακόμα και με τη βοήθεια του παιδιού του, αν είναι στην κατάλληλη ηλικία! Ένα πολύ ωραίο  “γευστικό happening” που συστήνεται για τα παιδικά πάρτυ  είναι το μαλλί της γριάς και το καρότσι παγωτού!
 • Η μουσική κάλυψη της παιδικής εκδήλωσης είναι σημαντική τόσο για την διασκέδαση των παιδιών όσο και για τους συνοδούς τους!
 • Αν ο χώρος που πραγματοποιείται το πάρτυ δε διαθέτει παιχνίδια, τότε ο γονιός μπορεί να προβεί στην ενοικίαση παιχνιδιών από εταιρεία παιδικών εκδηλώσεων!  Οι εταιρείες που ειδικεύονται στις παιδικές εκδηλώσεις διαθέτουν mini παιδότοπους, φουσκωτά παιχνίδια, τοίχους αναρρίχησης μέχρι carousel και τρενάκια.
 • Υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα προγράμματα ψυχαγωγίας για το παιδικό πάρτυ, τα οποία διακρίνονται  ανάλογα με την ηλικία αλλά και τον αριθμό των παιδιών! Οι εταιρείες παιδικών εκδηλώσεων, μπορούν να δώσουν στον γονέα τις κατάλληλες κατευθύνσεις για να πραγματοποιήσει μία πολύ καλή επιλογή διασκέδασης! Μία από αυτές, είναι και ο διασκεδαστής, που αν έχει πραγματικά τη γνώση και  την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί πραγματικά να προσφέρει τις ιδανικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες στα παιδιά !
(6 Αξιολογήσεις)